Friday, April 12, 2013


Sol, Sommer & Sjø

i romantikkens tegn i Stavern.


Idag har vi et herlig sommerbryllup til dere, sendt til oss av Fotograf Mona Moe Machava. Det er nesten så vi kjenner sjøluften, og den svale sommerbrisen stryke forbi våre sanser, via skjermen. Brudeparet kler hverandre veldig godt, og kjærligheten lyser av dem. Maria i sin nydelige Novia d'Art kjole og Bjørnar i smoking. Bruden sier også at de ønsket en uformell feiring med sine nære og kjære - der de la vekt på sin personlige stil, med utgangspunkt i en tradisjonell bryllupsdag. Stavern er et sommersted - så Maria og Bjørnar ønsket at maten og pynten skulle være med på og understreke dette. De hentet også endel inspirasjon fra bryllupsblogger. Vielsen fant sted i vakre Fredriksvern kirke, også kalt Stavern kirke.

BRUDEN FORTELLER: Kjolen er en Novia D`art kjole som er kjøpt i Brudesalongen i Larvik. Den har tyll i øverste delen rundt brystet - og selve kjolen har påsydde blomster og blonder. Litt slep og en havfrueaktig form. Kjolen har et slør i silketyll som sitter fast i ryggen, men som jeg valgte at skulle være avtagbart. Dette tok jeg av etter vielsen og bildene. Skoene er pumps i fargen Nude fra Roots. Og valgte noen sko jeg kunne bruke ved senere anledninger. Håret mitt ble ordnet av Christina Østby på POP frisør i Larvik. Løst satt opp i nakken, med en større flette som en slags hårbøyle og småfletter i nakken. Jeg ønsket en avslappet frisyre. Hadde brudeslør-blomster i håret på en den ene siden. Min venninne Hedda Johannessen, som driver Parfymelle Larvik, sminket meg med naturlige farger på øynene og leppene. Brudebuketten ble laget av min mamma Kari. En bukett av brudeslør med blåbærblader som innramming. Hvitt silkebånd rundt stilkene. Jeg ønsket at buketten skulle ha et sommer/markblomst preg. Min mamma satt sammen blomstene på bordene og blomsterpynt ellers. Temaet var markblomster. Dette var blomster kjøpt på Mester Grønn, samt blomster fra naturen sammen med forskjellige kornsorter og strå - i tillegg til hovedblomsten brudeslør. Vi valgte og holde av avslappet stil når det gjaldt maten også. Og siden lokalet ikke hadde kapasitet til for mye kjøkkenmatlaging - valgte vi provencalsk fiskesuppe fra Fangst med lokalt saltbrød og aioli. Samt ferske reker. Desserten var fra Carins kafe - deilig pannacotta med bringebærsaus og sjokoladepynt. Vi feiret i Gamle Gymsalen og Annekset i Stavern. Dette lokalet falt vi for, fordi det hadde det uttrykket vi likte - gammelt og sjarmerende med sjel. Fra tidligere av, en gammel gymsal med laftet trevegger. Middagen og festen ble holdt her. Annekset som henger sammen med Gymsalen -  er et sjarmerende kafelokalet med et lite kjøkken; her ble kaffe og kaker servert. Vi hadde runde bord for gjestene og avlangt for hovedbordet, med brudeparet med familie og forlovere. Vi pyntet med rislamper i taket og med personlige bilder av brudeparet og barna hengende på hyssinger i vinduene. Lokalet ligger i hjertet av Stavern sentrum ved siden av der vielsen fant sted - i Fredriksvern Kirke.

BESTE MINNE FRA DAGEN: Alt!  Venner og familie som var samlet. En personlig vielse. Middagen med taler og sang, i tillegg til festen med dansing til langt på natt.

TIPS TIL ANDRE BRUDEPAR: Tenk nøye igjennom hvordan dere vil at dagen skal bli for dere og gjestene. Prøv å skape en personlig dag med en avslappet og god stemning.Velg fotograf med omhu! Det er jo bildene man sitter igjen med og som gir deg tilbake følelsene fra den fantastiske  dagen. Tenk hva slags stil man vil ha på bilder - og omgivelsene. Vi valgte Mona fordi hun tar bilder i en stil som passet oss. Ikke nødvendigvis standard bryllupsbilder - men bilder med sjel:-) Der øyeblikkene og stemningen var viktige! Følte at Mona forsto hva vi ønsket og nå sitter vi igjen med flotte bilder og minner. 

LEVERANDØRER: Bryllupsfotograf: Fotograf Mona Moe Machava // Brudekjole: Novia d'Art via Brudesalongen i Larvik // Sko: Pumps i fargen Nude via Roots // Brudebukett: Brudens mor // Blomster & Blomsterpynt: Selvplukket og kjøpt på Mestergrønn, satt sammen av brudens mor // Brudgommens Antrekk: Smoking via House of Singles // Catering: Fangst og Carina's kafè // Selskapslokaler: Gamle Gymsalen og Annekset


Popular Posts