Tuesday, January 7, 2014


KULT VINTAGE DIY BRYLLUP


Dypedal Foto er vanligvis de som tar bryllupsbilder av andre, men denne ganger er det de selv, som er stjernene foran kamera. Hanne Kristin og Øystein sin bryllupsdag, ble feiret på en gamle trikotasjefabrikken i Salhus, utenfor Bergen. Brudeparet har selv ordnet det mest, og bryllupet er både nostalgisk & moderne, og hvor Hanne Kristin & Øystein ønsket en avslappende atmosfære. De tok kortversjonen av Brudeferd i Hardanger, og ankom bryllupsfesten i robåt. Bryllupsfotografen er en venn av brudeparet Martin Haagensen og Øyvind Melhus.


BRUDEPARET FORTELLER: Vi feiret ekteskapet og kjærligheten i Salhus, helt nord i Bergen kommune 1. juni 2013. Det så ut til å bli en typisk Bergens-dag med regn fra ende til annen. Men i stedet ble det fantastisk fotograf-vær i stedet, overskyet og stille. Dette passet perfekt da vi begge er bryllupsfotografer (Dypedal foto) og hadde lagt sjelen vår i få gode, romantiske bilder, som er litt annerledes.

Vi valgte å ha hovedfotograferingen før vielsen fordi vi ville ha god tid på fotograferingen, uten at gjestene måtte vente lenge på oss. Først hadde vi en first look-session på kaien nedenfor fabrikken vi hadde leid som festlokale. Dette var aboslutt et av høydepunktene i løpet av dagen, og bildene er utrolig gøy å ha i ettertid.Vielsen var også et høydepunkt med mange gode venner og familie som bidro, det var ekstra kjekt å ha en kjenning som prest. Festen begynte like etter vielsen, og vi var så heldige å ankomme i robåt, noe som har vært en drøm i mange år.

I pausene hadde vi ulike aktiviteter som omvisning på fabrikken, photobooth, og mulighet til å skrive i bilde-gjesteboken og på skrivemaskin. Vi hadde også satt frem mange album fra turer og hverdager vi har hatt sammen og foreldrene våre hadde laget en utstilling med kreative ting vi har laget i barne- og ungdomsårene.

Brudevalsen ble holdt på syloftet i fabrikken, noe som var en utrolig spesiell men morsom opplevelse. Ingen av oss er særlig på dansing til vanlig. Vi hadde øvd oss litt til en youtube-video uken i forveien, og kastet oss ut i det med godt humør. Selv om det var en liten terskel å ha brudevals, angrer vi ikke, det var veldig gøy selv om det ikke så særlig bra ut.

Inspirasjon for festen: Målet vårt i planleggingen var hele tiden å ha en avslappet fest med god stemning, hvor gjestene følte seg sett og ivaretatt. Vi hadde derfor gjestene på småbord og serverte selvforsynt tapas. Til dessert hadde vi iskrem-bar, til mange stores glede. Bordkortene var formet som et personlig brev til hver enkelt, for å vise at vi satt stor pris på deres tilstedeværelse. I «sangheftet» hadde vi også skrevet noen funfacts om hver enkelt gjest, i tillegg til quiz og konkurranser.
Dekoren var inspirert av tre ting; det industrielle, midtsommer og vår felles interesse for foto.

Tips til andre brudepar: Spør venner og kjente som har giftet seg om hva de stresset mest med i planleggingen og spesielt den siste uken. Med andre ord; lær av andres feil. Bruk talentene blant familie og venner til å bidra med det de er god på i forbindelse med bryllupet, det gjør alt mye mer personlig. Vi hadde et par ekstra stoler rundt ved bordene, noe som gjorde at vi fikk mulighet til å sitte ned og snakke med tilreisende gjester i løpet av festen.

P.s. Hvis du liker å være tidlig ute; ikke brett serviettene to måneder i forveien. Hvis du likevel gjør det og serviettene kollapser når dere pynter bordene, så fortvil ikke – en runde med strykejernet er redningen ;)

Hvorfor Martin Haagensen: Martin Haagensen var det eneste alternativet vi hadde til bryllupsfotograf, så vi ble veldig lettet da han sa ja. Vi jobbet sammen med Martin Haagensen da vi alle bodde i Kristiansand og studerte, han er dessuten en veldig god venn av oss. Vi visste at han har en stil som passer oss, og vi visste at vi kunne komme med alle de innspillene vi ville uten at han ville bli fornærmet. Martin er en utrolig rolig og behagelig type som virkelig leverer varene når det kommer til fotografering. Siden Martin er en av våre gode venner fikk han lov til å bare være gjest på festen, da tok Øyvind Melhus over som fotograf. En utrolig hyggelig og dyktig fotograf som gled godt inn blant gjestene og dokumenterte festen på en glimrende måte.

LEVERANDØRER: Bryllupsfotografer: Martin Haagensen og Øyvind Melhus // Hår og make-up: Venninne Anette Livden // Brudejole: Dollycouture // Slør: lånt // Sko og hansker: Light in the box // Brudgommens antrekk: Dress fra Indochino, vest skreddersydd i Kenya, sløyfe hjemmesydd av bruden, mansjettknapper fra Ting, sko fra Bianco // Brudebukett: Solstrand blomster // Bryllupskake og kransekake: Morvik hjemmebakeri // Lokale: Norsk trikotasjemuseum // Catering: Safari catering + noe hjemmelaget

Popular Posts