Sunday, March 17, 2013SøndagsInspirasjon

- SKO &  BRUDESKO EDITION -


Sko, sko og enda mer sko. Det er vel ingen tvil om at de fleste damer elsker sko til alle anledninger. Nå er vi ikke så priveligerte her oppe i nord, når det kommer til klima, som er tilpasset bruk av høye hæler og vakre pyntesko. Men når man står brud, blir det stort sett de vakreste sko, uansett vær. Tidligere har det vært tradisjon at alt under kjolen, også skulle være hvitt (unntatt something blue), inkludert skoene. Slik er det heldigvis ikke nå lenger, og nå er det fritt frem for hva du enn måtte ønske å bruke under brudekjolen. De senere år er det blitt veldig populært med fargede sko, i alt fra duse pastellfarger og nude toner, til sterkere farger som royalblå og smaragdgrønn, og ikke minst rødt, gult og oransje, for å nevne noen.

Fargene på skoene gir en ekstra touch til resten av dekoren i - og rundt parets bryllupstema, eller det kan være det eneste som skiller seg ut. Det gir kule bilder, og forteller gjerne litt mer om bruden, og viser hennes personlighet. Idag er det mange lekre og kjente merkevarer å velge mellom, og man trenger ikke lenger kjøpe sko der man kjøper brudekjolen. Idag er det som oftest kjente varemerker av selskapsko, som blir brukt internasjonalt, fremfor tradisjonelle brudeskoprodusenter. Fordelen med det er at det åpner for uendelig mange valgmuligheter, og ikke minst forskjellige prisklasser. Investeringen er også langt gunstigere, fordi kan man bruke skoene også etter bryllupet.


PYNT & TILBEHØR

Skoene kan også pyntes med strass, og forskjellige klips som man kan henge på skoene bak, foran eller på siden. Det finnes alt fra fjær til blomster og blin blin i alle varianter. Ønsker du å vite mer om det, kan du klikke deg inn på Etsy, som har mye å tilby når det kommer til slike accessories. Personlig pynt og 'I Do', eller initialer på sålen til skoene er også en fiffig detalj. Eller du kan designe dine egne bryllupssko.


HVITT

Hvitt holder fremdeles stand, men da i enda mer elegante design, som ikke er utpregede brudesko, og som man fint kan bruke ved andre anledninger senere. Anno 2013 bruker man fortrinnvis ikke nylonstrømper eller strømpebukser under kjolen, men heller bare legger og lekker pedikyr. Skulle man likevel ønske å bruke det, bør den være hudfarget, eller i en bruntone tilpasset hudfargen. Brandos har mange fine brudesko i forskjellige hvitnyanser. Sko med åpen tå, er også veldig populært, og fargen på pedikyren kan da hente inn igjen brudens og bryllupets fargetema. Eller gå for klassikeren som aldri slår feil; fransk manikyr.


FARGER

Sterke farger gjør brudens kjole spennende, og kan fint være noe som kan matche brudgommens sko, eller sokker. Sko i sterke klare farger, gir alltid et overraskelsemoment, som gjerne blir synlig allerede i kirken når bruden sitter. Det er klassisk og elegant. Royalblåe Manolo Blahniks, er å regne som en nr. 1 klassiker utenfor Norges grenser. Grønt, lilla, burgunder, rustrød og oransje er også farger som er superlekre, og absolutt verd å sjekke ut.


GULT

Gult er faktisk veldig kult. Det er en farge som er mye brukt i bryllup, og en undervurdert farge her til lands både i blomster, pynt og sko, når det kommer til bryllup. Gult gjør seg utrolig bra på bilder, og er fint året rundt, uansett årstid. Gult passer til det aller meste, og vi håper i vi får se masse gult i norske bryllup fremover.


ROMANTISK

Romantikken blomster fremdeles når det kommer til sko og tilbehør, og i den sjangeren finner man både polkadots, mye nudefargede sko, sko med remmer og bånd, og ikke minst både lave sandaler, og sandaler med hæler, og gjerne strass. Sko med snøring, skoletter og snørestøvletter blir også brukt, for å understreke den romantiske stilen, for eksempel Poetic License. Vintage er mye brukt til den romantiske touchen, og her kan du se mer i den kategorien. Mye fint til vintagestilen, finner du også her, og mer fargerik og spennende design  for romantikk, nostalgi og vintage, finner du ved å klikke her.


SPARKLING

Glitter & stas går nok ikke av moten med det første, og her er det bare bruke så mye eller lite du ønsker. Det finnes uttallige nettbutikker som selger glitrende sko, og her er en av dem. Du kan også klikke deg inn til Christian Louboutain, og nyte skjermbildet der inne. Norske Brandos har sko i mange design og stilarter til bryllupsdagen. Etsy har også masse som glitrer, og er alltid verd å sjekke ut.


Da håper vi igjen, at våre lesere lar seg inspirere, og til å tråle butikker og nettet, etter sine perfekte brudesko. Høye eller lave hæler, fargesterke eller duse og delikate, sandaler og Converse for det kule og behagelige, eller tradisjonell hvitt, med en stylish twist, akkurat som The Norwegian Wedding Blog liker det. Samtidig gir det rom for fotografen å fange kreative bilder av brudens accessories. Med tanke på hvor mye tid man bruker som brud på det perfekte tilbehør, er det derfor også hyggelig å få vakre bilder av både sko & smykker til minne om dagen.

Marilyn Monroe sa det: "Give a girl the right shoes - and she can conquer the world." Vi kunne ikke vært mer enig. Happy ShoeHunting.

BILDEKILDER: Mikaela Ruth // Irregular Choice // Jill Thomas Photography // Julie Lim Photography // Charlotte Elizabeth Photography // Virgil Bunao Photography // Amelia Lyon // Simply Bloom Photography // Jessica Claire // Leah Kua // Erin Johnson Photo // Lisa O'Dwyer // Jeremy and Alicia Brown Photography // Emmy - London // Cassie's Camera // Kristy Hogan // Maggie Harkow Photography // Xavier Navarro Photography // Nathan Abplanalp Photography // Angela Reese Studio // Pinterest 

Popular Posts